Om Koloritten

Her kan du læse lidt om mig, Koloritten, og hvor jeg finder min inspiration til  mine værker.

Passion for keramik, skulpturer og kunst

Jeg har altid været fascineret af lerets utallige muligheder, selve formgivningen men også de mange brændingsmuligheder.

Jeg har gået på Ranum Kunstskole, Skals Håndarbejdsskole og deltaget i et uge-kursus på Vrå Højskole med Dorte Visby som underviser. Inspirationen til mine keramik skulpturer finder jeg blandt andet i naturen her i Thy, men også fra mange udlandsrejser.

Naturen som inspiration

Jeg er så priviligeret, at bo på en af de skønneste steder i Thy. Lige i kanten af Thisted, på en 20 meter høj skrænt direkte til Limfjorden. Det giver en fantastisk udsigt over fjorden og til Mors og Livø.

Jeg finder inspiration i naturen og andre kulturer, blandt andet i diverse frøstande, østersskaller, muslingeskaller, forstenede søpindsvin, søstjerner og meget mere, som jeg finder nær mit hjem. Jeg syntes at det er ren meditation at fordybe mig i for eksempel en valmuefrøstands opbygning, for at modellere den op i stor størrelse i ler.

En rejse til Nambia

Min rejse til Namibia førte til, at jeg måtte lære mig en ny brændingsmetode. Farverne dernede i ørkenlandskabet er jo støvede, og ikke farvestrålende som i for eksempel rakubrænding. Det ledte mig hen på PITFIRING som er vildt spændende men også meget uforudsigelig.

I store træk går det ud på at lave et bål omkring det forglødende keramik, materialerne som jeg laver bålet af, er med til at bestemme det færdige resultat. Jeg henter tang på stranden, som jeg salter og tørrer. Jeg bruger tørrede løg-skaller og mange forskellige andre ting fra naturen.

Tænder bålet og håber det bedste….???

Se et lille udvalg af mine keramik skulpturer

Keramik skulpturer og kunst fra Thisted